Malzemeler:
Bir kutu Cannelloni makarna
Ispanak
Ricotta (Lor)peyniri
Kuru Sogan
Parmesan veya rendelenmis kasar peyniri
1 yumurta
Salca
Tuz,
baharat
Yapılışı:
- Kuru soğani dograyin, biraz zeytinyagi ile tavada kavurun.
- Yikanmis ve dogranmis ispanaklari soganin uzerine ekleyin. Birlikte kavurun. Tuzunu ve arzuya gore baharatini ilave edin.
- Buyukce bir kasede kavrulmus ispanak, peynir ve yumurtayi iyice karistirin.
- Sosu icin de ayri bir tencerede biraz zeytinyagi ile salcayi kavurun. Uzerine su ekleyin. Tuz, kirmizi biber ve kekik ilave edin. Makarna ile iyi gider diye dusundugunuz diger baharatlardan da ilave edin ve sosu pisirin.
- Ispanakli karisimi makarnalarin icine doldurun. Benim kullandigim markada (Panzani) onceden haslamaya gerek yok dedigi icin makarnalari hic haslamadan doldurdum. Uzerine dokecegimiz sosla makarnalari islaniyor ve firinda pisiyor, haslamaya gerek kalmiyor.
Yalniz, makarnalari doldururken biraz hizli olmaniz gerekiyor, yoksa makarnalar iclerini doldurunca yer yer catlayabiliyorlar. Hemen doldurup sosunu dokerseniz makarnalar homojen olarak islanmis olacak, catlamayacaklardir.
- Ispanakli icle doldurdugunuz makarna rulolarini yagladiginiz firin tepsisine dizin.
- Sosu makarnalarin uzerine gezdirin.
Yalniz sosunuzun biraz suluca olmasi lazim, yoksa makarnalar kuru olurlar.
- Sosun ustune de parmesan veya kasar peyniri rendesi serpin. Aslinda peynir olmadan da olabilir, size kalmis.
- Firinda yuzu kizarincaya kadar pisirin.
Afiyet olsun.
Not: Ic olarak kiymali ic de yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder