1 yumurta
2 çorba k. erimiş margarin
2 çorba k. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 çorba k. irmik
alabildiği kadar un
şerbeti için:
3 su b. tozşeker
2,5 su b. su
üzeri için:
1 kase ceviz veya fındık
HAZIRLANIŞI:
- karıştırma kabına erimiş margarin alınır üzerine yumurta kırılır, yoğurt da eklenerek çırpılır.
- daha sonra irmik ve kabartma tozu eklenir, alabildiği kadar unla hamuru yoğrulur.
- diğer taraftan şerbeti için 3 su bardağı tozşeker ve 2,5 su bardağı su ile şerbeti hazırlanır.
- hazırlanan hamur açılarak 3 ayrı boyda eşit sayıda varsa hamur kesme aparatıyla ya da bardak yardımıyla kesilir.
- hamurların büyük boyu en alta gelecek şekilde boy sırasına göre en ortasına yumurta sarısı sürülerek dizilir ve ortası parmak ile bastırılarak gül şekli verilir.
- bu şekilde hazırlanan hamurlar yağda kızartılır.
- soğutulmuş şerbetin içine alınır.
- şerbetini çeken gül tatlıları üzerinde fındık ya da cevizle servis yapılır.
Afiyet Olsun - Oktay Ustanın tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder