Hamur için malzemeler:
- 2.5 çay kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Çeyrek su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı margarin / tereyağ
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık süt
- Çeyrek su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı margarin / tereyağ
- 3 su bardağı un
Harcı için malzemeler:
- Çeyrek su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı margarin / tereyağ
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı margarin / tereyağ
Üzerinin sosu için malzemeler:
- 125 ml krem peynir
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağ / margarin
- Yarım çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağ / margarin
- Yarım çay kaşığı vanilya
Maya, şeker, ılık sütü karıştırın. Birkaç dakika dinlendirin (Mayanın baloncuklar oluşturduğunu göreceksiniz.). Karışımın içine yumurtaları birer birer ekleyin. Tuzunu da koyun, karıştırın. Ardından unu ekleyip, karıştırın. Yağı da azar azar ekleyin. İyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru bir saat boyunca dinlendirin.
Hafifçe unladığınız bir yüzeye, hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Harcı oluşturmak için, malzemelerin hepsini küçük bir tencerede pişirin ve fırça ile hamurun üzerine sürün. Hamuru rulo haline getirin ve ikişer cm arayla kesikler oluşturun.
Kestiğiniz parçaları, yağlanmış bir fırın tepsisine çok sıkışık olmadan dizin. 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
i
Üzerine dökeceğimiz peynirli sos için, malzemeleri bir mutfak robotunda krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız ılık ruloların üzerine dökerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder