1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı normal bulgur
1 çorba kaşığı margarin veya 3 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet domates veya domates salçası
1-2 adet kuru soğan
Tuz, nane
Bulgur ve mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye konulup üzerine 4-5 su bardağı su ilave edilerek tencerenin ağazı tam kapatılmadan mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyunu çekip koyulaştığı taktirde su ilave edilir.
Yağ, ince doğranmış soğan ve biber bir kaba koyulup soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Varsa kabukları soyulmuş fındık büyüklüğündeki domatesler yoksa sulandırılmış salça koyulup bir kez daha karıştırılır. Bu karışım tenceredeki bulgur ve mercimek karışımına katılıp tekrar karıştırılır.
Suyu az ise biraz daha su eklenip istenen koyuluğa gelince ateşten alınıp
üzerine nane serpilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder