yarım kg tel kadayıf
1 su b. ceviz
2 su b. tozşeker
125 gr.tereyağ
1 çay k.
tarçın
tavuk gögsü için:
1 lt. süt
1 su b. un
1 su b. tozşeker
125 gr.margarin
vanilya
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 125 gr.margarini alın üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun. Un kavrulduktan sonra üzerien 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek pişirin.Mümkünse mikserle 5 dakika çırpın.
Bu sırada Yarım kg. tel kadayıfı ince olarak kesin ve tavaya alın.Üzerine 125 gr.tereyağ ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız cevizi ilave edin devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun. Son olarak tarçınını ekleyin.
Dikdörtgen bir kalıba tel kadayıfın yarısını zemine alın üzerine pişirdiğiniz tavuk göğsünü ilave edin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerie alın.
Soğuk olarak tatlınızı servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder