Ramazan Pidesinde Nefis İskender

11 Ekim 2007 Perşembe

  • Oktay ustadan nefis ve protik bir tarif. Benim gibi iskender tarzı yemekleri çok seviyorsanız hoşunuza gidecektir.

1 pide
500 gr. et
4 sivri biber
2 domates

sosu için:

1 çorba k. salça
2 çorba k. tereyağı

üzeri için:

1 kase yoğurt

HAZIRLANIŞI:

Önce hafif buzlu olan etinizi pastırma gibi incecik doğrayın. Yüksek ısıda etler sulanmadan pişirin. Diğer tarafta pidenizi bütün olarak fırında 10 dakika ısıtın.

Pideyi servis yapacağınız tabağın içinde şeklini bozmadan kesin. Etleri bir kenara alıp aynı tavada domates ve biberleri yarı kıvamda pişirin.

Başka birtavada tereyağında salçayı kavurun ve biraz su ilave ederek sos hazırlayın.

Pidenin üzerine bu sosu yayın. Üzerine etleri yerleştirin. Pidenin kenarlarınayoğurdu koyun. En son kızartılmış tereyağını tüm tabağın üzerine gezdirin.Hiç soğutmadan servis yapın.

Not: Bu yemek sofraya oturmadan yarım saat öncehazırlanmaya başlanmalı. Bir porsiyon fiyatına en az 8 kişilik bir yemek ortaya çıkıyor.

0 yorum: