Çikolatalı Caramel Nut Kek

15 Ekim 2007 Pazartesi


2 çorba kaşığı ceviz (dövülmüş ceviz )
2 çorba kaşığı fındık ( dövülmüş fındık )
2 çorba kaşığı çiğ iç antep fıstık ( dövülmüş çiğ iç antep fıstığı)
3 adet yumurta
200 gr pirinç unu
200 gr beyaz un
200 gr esmer şeker
250 gr süt
200 gr eritilmiş bitter çikolata
2 çay kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
150 gr tereyağ

CARAMEL

40 gr tereyağ
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba
kaşığı bal
2 çorba kaşığı ceviz ( iri çekilmiş ceviz )
2 çorba kaşığı
fındık ( iri çekilmiş fındık )
2 çorba kaşığı antep fıstık ( iri çekilmiş çiğ
iç antep fıstığı )

Hazırlanışı

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. 22 cm genişliğinde, kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
  2. Kısık ateşte carameli yapın.
  3. Mikserde eritilmiş yağ ve şekeri 5-10 dakika karıştırın. Yumurtayı ilave edin ve tekrar çırpın.
  4. Elenmiş pirinç unu, beyaz un, vanilya, karbonat ve kakaoyu; eritilmiş bitter çikolata ve süt ile karıştırın.
  5. Dövülmüş ceviz, fındık ve antep fıstığı ilave ettikten sonra spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Kek kalıbına hepsini koyun. 60-65 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Keki ters çevirin.
  7. Caramel karışımını kısık ateşte pişirin. Kekin üzerine yavaşça yerleştirin. Soğumaya bırakın. Servis yapın.

not: Bu tarif BobonWelt sitesinden alınmıştır.

0 yorum: