2 çorba kaşığı ceviz (dövülmüş ceviz )
2 çorba kaşığı fındık ( dövülmüş fındık )
2 çorba kaşığı çiğ iç antep fıstık ( dövülmüş çiğ iç antep fıstığı)
3 adet yumurta
200 gr pirinç unu
200 gr beyaz un
200 gr esmer şeker
250 gr süt
200 gr eritilmiş bitter çikolata
2 çay kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
150 gr tereyağ
CARAMEL
40 gr tereyağ
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba
kaşığı bal
2 çorba kaşığı ceviz ( iri çekilmiş ceviz )
2 çorba kaşığı
fındık ( iri çekilmiş fındık )
2 çorba kaşığı antep fıstık ( iri çekilmiş çiğ
iç antep fıstığı )
Hazırlanışı
- Fırını 180 derecede ısıtın. 22 cm genişliğinde, kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
- Kısık ateşte carameli yapın.
- Mikserde eritilmiş yağ ve şekeri 5-10 dakika karıştırın. Yumurtayı ilave edin ve tekrar çırpın.
- Elenmiş pirinç unu, beyaz un, vanilya, karbonat ve kakaoyu; eritilmiş bitter çikolata ve süt ile karıştırın.
- Dövülmüş ceviz, fındık ve antep fıstığı ilave ettikten sonra spatula yardımıyla karıştırın.
- Kek kalıbına hepsini koyun. 60-65 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Keki ters çevirin.
- Caramel karışımını kısık ateşte pişirin. Kekin üzerine yavaşça yerleştirin. Soğumaya bırakın. Servis yapın.
not: Bu tarif BobonWelt sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder