170 gr petit beurre kakaolu bisküvi
80 gr eritilmiş tereyağ
50 gr bitter
çikolata
KREMA
80 gr toz şeker
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı beyaz un
200 gr krem
peynir
300 gr süzme yoğurt ( Sütaş )
80 gr krema
2 adet limon kabuğu
rendesi
50 gr rendelenmiş bitter çikolata
ÇIKOLATALI KREMA
150 gr eritilmiş bitter çikolata
50 gr krema
- BISKUVI TABANI: iri çekilmiş bisküvileri, tereyağ ve eritilmiş bitter çikolata ile karıştırın. Kelepçeli cheesecake kalıbına yağlı kağıt serin.
- Karışımı kalıba bastırarak yayın.
- Bisküvi tabanını 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Fırını 160 derecede ısıtın.
- KREMA: mikser kabında önce yumurta ve şekeri sonra süzme yoğurt, krem peyniri ve kremayı karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş bitter çikolatayı ilave edin
- Bisküvi tabanının üzerine bu karışımı dökün. 40 dakika pişirin
- Cheececake soğumaya bırakın.
- ÇIKOLATALI KREMA: kısık ateşte eritilmiş bitter çikolatayı, ısıtılmış krema ile karıştırın. Mikserle çırpın. Soğutulmuş cheesecake üzerine dökün. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Kalıptan çıkartın. Servis yapın. Uzerine çikolata süslemeleri koyabilirsiniz. Buzdolabında saklayın.
not: Bu tarif BobonWelt sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder