Kayısılı Pilav

15 Ekim 2007 Pazartesi



Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 su bardağı sıcak su,
yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
5-10 kuru
kayısı.


Yapılışı:

  1. Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin.
  2. Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın.
  3. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kâseye alın.
  4. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.
  5. Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin.
  6. Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.

Kapak ile arasına mutfak havlusu serip dinlendirerek servis yapın.
Afiyet olsun...

0 yorum: