Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 su bardağı sıcak su,
yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
5-10 kuru
kayısı.
Yapılışı:
- Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin.
- Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın.
- Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kâseye alın.
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.
- Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin.
- Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.
Kapak ile arasına mutfak havlusu serip dinlendirerek servis yapın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder