Tavuk Suyu Çorba

15 Ekim 2007 Pazartesi


malzemeler:


1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk but
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
hazırlanması:


  1. tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.

  2. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.

  3. tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.

  4. sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.

  5. en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.

    çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor.
    8 kişilik
    Tarif Portakal Ağacından Alınmıştır

0 yorum: