Ev Yapımı İskender Kebabı

20 Aralık 2007 Perşembe



Malzemeler

250 gr dana eti
3-4 Adet domates
2 adet iri sogan
2 dis
sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
Sarimsakli yogurt
1 veya 2 pide ekmegi
2-3 yemek kasigi sivi yag,
tuz



Yapılış Tarifi :

Eti döner eti inceliğinde doğrayın, tavaya sıvı yağı ve doğramış olan etleri ilave edip kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan domatesleri, soğanları, iki diş sarımsağı küçük bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatın, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin. Etler suyunu çekince biraz tuz ilave edin ve kısık ateşte kızarmasını sağlayın. Pideleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın servis tabağına paylaştırın. Kızarmış olan etleri servis tabağında pidelerin kenarına paylastırın, hazırladığınız domates sosunu, sarımsaklı yoğurdu ve isteğe göre kızarttığınız tereyağını sırayla pidelerin üzerine yayın.

Afiyet olsun...

0 yorum: