Fırında Karnıbahar

14 Mart 2009 Cumartesi

MALZEMELER:

-1 küçük boy karnıbahar

-1 su bardağı yoğurt

-1/2 çağ bardağı sıvıyağ

-2 adet yumurta

-1 yemek kaşığı un

-tuz ,pul biber

-kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞI:

Karnıbaharları çiçek çiçek kopararak tuzlu suda haşlayın . Kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın . Haşlanan karnıbaharları hazırladığınız bu sosa batırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ya da karnıbaharları fırın tepsisine dizip üzerine sosu da dökebilirsiniz. Üzerine 1-2 parça katıyağ koyup, 200 C 20 dak kadar fırında pişirin. Fırından almadan önce kaşarları üzerine dökün . Kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkarın . Afiyet olsun . Yanında ketçap yada domates sosu ile servis yapabilirsiniz .



tarif aşıdaki siteden alıntıdır;


http://sihirlieller.blogcu.com/firinda-karnibahar_1396817.html



0 yorum: