Fırında Omletli Ekmek tarifi

12 Ağustos 2010 Perşembe

Daha önce buna benzer bir tarif hiç görmemiştim. Peynirli omlet sevenler için değişik bir kahvaltı seçeneği olabileceğini düşündüm. Tarifimizin aslı Pionner Womanblogunda. Ben çok gereksiz bulduğum yağ miktarını azalttım. Gerçekten orijinal tariflere uymaya kalksak, şimdi yediğimizin 5-6 katı yağ yemek durumunda olacağız. Bol peynir kullanılan bunun gibi bir tarife, fazladan 100 gr margarin eklemeye gerek olmadığını düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 tam ekmek (300 gr) veya 6 ufak top ekmek
- 10 yumurta
- 100 gr rendelenmiş light kaşar peyniri
- 2 su bardağı yağlı süt
- 100 gr istediğiniz bir çeşit peynir (beyaz peynir, labne, lor, vs…)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (kalıbı yağlamak için)
- İstenilen çeşit otlar (dereotu, maydonoz, taze soğan, vs…)
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Geniş bir borcamı sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine ufak parçalar haline getirdiğiniz, istediğiniz çeşit ekmekleri dizin.
Üzerine istediğiniz çeşit peyniri de yayın. Resimde krem peynir kullanılmış.
Diğer adımımız omleti hazırlamak. Geniş bir kapta yumurtaları kırıp, üzerine sütü ekleyerek iyice karıştırın. Ardından dilediğiniz baharatları ve incecik kıydığınız otları da ekleyerek, omletinizi oluşturun.
Hazırladığınız omlet harcını, ekmeklerin üzerine dökün. Ekmeklerinin her tarafının iyice ıslanmasına dikkat edin. Alüminyum folyo ile kapattığınız fırın kabını, 170 derecede 45 dakika pişirin. Ardından üzerindeki folyoyu çıkarıp, 180 derecede 10-15 dakika daha pişirin. Artık omletli ekmeğiniz hazır!
Kişi başı 2 yumurta düşecek şekilde 5 kişinin yiyebileceği bu omletli ekmeğin, 1 porsiyonundaki kalori değeri: 505 kkal

0 yorum: