beyti sarma kebabı

23 Ağustos 2010 Pazartesi

tüm ziyaretçilerime günaydın…herkese güzel bir gün diliyorum.bu günkü tarifimiz beyti sarma….eğer bir gün yolunuz iskenderuna düşerse mutlaka hiç fark etmez her hangi bir kebapçıya gittiğinizde tavsiyem beyti kebabı yiyin.hakikatten en güzelini iskenderunda yapıyorlar…fıstıklı bol soslu ve tereyağlı…
eğer evde yapmak isterseniz ev versiyonu:
malzemlerde miktar vermiycem siz kişi sayısına göre ayarlayın…ben hep göz kararı yapıyorum…
lavaş hamuru:
un,su,tuz dan oluşan kulak memesi kıvamında hamur…
bezelere ayırın.
oldukça ince olucak şekilde az un ile hafif ovalce açın.
teflon tavada yakmadan beyaz kalıcak şekilde pişirip kapaklı bir kap içinde muhafaza edin….
kebabı….
orta yağlı kıyma
tuz,kırmızı tozbiber
rendelenmiş sarımsak ve tane antep fıstığı
malzemeleri robotta yoğurun.1 saat serin ortamda dinlendirin…
ellerinizi ıslatarak kebap şişlerine geçirip ince olucak şekilde eti şişe sıvayın.
elektrikli ızgarada çok kurutmadan pişirin…
domates sosu:
salça,tuz,az karabiber,tereyağıve az su ile koyu kıvamlı pişirin.
lavaşın sosu:
1 bardak sıcak suda 1 et suyu tabletini eritin.
bu et suyu ile pideleri hafifçe ıslatın.
pişirdiğiniz beyti kebabını lavaşın arasına çekin.
lavaşı dürüm şeklinde sarın…
bıçak ile dilimleyin.
servis tabağına dizin.yanına közlenmiş biber domates ilave edin.
2 yemek kaşığı yoğurt ekleyin.
domates sosu beyti sarmaların üzerine dilediğiniz kadar gezdirin.
en son tavada bol köpürtülmüş sıcak tereyağını kebabınızın üzerine gezdirerek dökün…
hiç bekletmeden hemen sıcak sıcak servis yapın….
afiyet olsun…
not:
resimdeki beytilerin üzerine henüz tereyağı dökülmedi.sizler için resimleyip ardından çosur çosur tereyağını gezdirip afiyetle yiyeceğim ….bu yüzden soğutmamak için resimler acele ile çekildi…

alıntı:

0 yorum: