Beyti kebabini genelde hep rentorantlarda yeriz ,bizim burdaki turk rentorantlarinda iyi yapmadiklari icin ancak turkiyeye gittigimiz zaman yiyebiliyoruz
e tabi turkiyeye gitmek icinde uzun bi zaman geciyor aradan
izine gitmeyi beklemek yerine bende evde yapiyorum hic bi farki olmuyor
tek farki ben kiymali sosla yapiyorum,normalde adana kebapla yapiliyor tad yine ayni tad sonucta her ikiside kiyamadan yapiliyor :)
bu tarifimde ben tortilla kullandim malesef lavas ekmegi hazir bulamadim ozel kendimde acmadim dogrusu
tadi ve goruntusu harika yapimi kolay benden de tavsiye etmek dusuyor herkese :)
Kullanılan Malzemeler:
5 tane lavas ekmegi veya tortilla
1 tane yumurta
ici icin:
500-600 gr kiyma
1 tane sogan
1 yemek kasigi salca
3 kasik sivi yag
karabiber, tuz
salcali sos icin:
3 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi sivi yag
1-2 yemek kasigi salca
tuz
servis icin:
suzme yogurt
domates ve biber
Tarifin Hazırlanışı:
ici icin bir tavaya yagi ve sogani koyup kavuruyoruz
kiymayi koyup iyice kavuruyoruz, salcasinda koyup karistirip,tuz ve karabiberini atiyoruz
bir yumurtayi cirpip ,lavas ekmeklerin uzerine suruyoruz kiymalari tutsun diye
surunce kiymali sosu 5e bolup uzerlerini tamamen kiymayi yayiyoruz hepsi bitince yavas yavas sararak rulo yapiyoruz, yine hepsini rulo yapinca, kenarlarindaki bosluklari kesip
2cm kesiyoruz yagli kagit serilmis firin tepsisine diziyoruz
firinda 15-20 dk kadar bekletiyoruz, birbirini tutsun diye hafif pisince firindan cikariyoruz
servis tabaginin otasina yogurdu koyup, firindan cikan lavaslari tabagin kenarina dizdim
salcali sos icinse bir tavaya tereyagi ve sivi yagi koyuyoruz salcayi ve biraz su,tuz koyup kaynatip kivami ne sulu ,ne koyu olmucak sekilde pisiriyoruz
tabaktaki beytilerin uzerine salcali sosu yemek kasigiyla yavas yavas hepsinin uzerine dokuyoruz
domates ve biberi firinda veya biraz yag koydugumuz tavada kozluyoruz
beytilerin uzerine domates ve biberleri istedigimiz gibi yerlestirip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder