İRMİKLİ KÖSTEBEK PASTA

23 Ağustos 2010 Pazartesi


Kostebek pasta orjinal tarifte ozel kremayla yapiliyor,ben degistirip irmikli tatliyla yaptim
Normalde kekinde kendimiz pisirmemiz gerkiyordu ,ama ben bunda hazir kullandim evde hazir vardi
Ben irmiklisinde cok begendim kesinlikle tavsiye ederim ,kekini kendinizde yapabilirsiniz.


Kullanılan Malzemeler:
2 kat hazir kakaolu pandispanya kek

1 cay bardagi irmik
1 cay bardagi toz seker
5 cay bardagi sut
1 paket vanilya
(istege gore) portakal veya limon kabugu rendesi

Uzeri icin:
200 gr. bitter cikolata
200 gr. ( 1 kutu) cig krema
file badem

Tarifin Hazırlanışı: 
Bir buyuk cukur kaba pandispanyanin birini yerlestiriyoruz
irmik sos icinse tencereye irmik,seker,sut,vanilya,portakal veya limon kabugu rendesi hepsini koyup ocakta koyulasana kadar devamli karistirarak pisiriyoruz,ocaktan alip az sogutup kabin icindeki pandispanyanin icine dokuyoruz,uzerine kalan pandispanyayi duz yerlestirip,kabin uzerini strec filmle kaplayip buzdolabinda  bikac saat bekletiyoruz,sonrasinda alip buyuk bir servis tabagina pastayi test ceviriyoruz dikkatlice,
cikolata sosu icinse bir tavaya cig kremayi koyup ocakta kaynatiyoruz,kaynayinca ocagi kapatip parcaladigimiz cikolatayi atip karistirarak cikolata sosu yapip sicakken pastanin uzerine dokup ,file badem veya istedigimiz malzemelerle susluyoruz.
AFIYET OLSUN...

0 yorum: