Kolay Kuru Pasta tarifi

12 Ağustos 2010 Perşembe


Yapacağımız kuru pastaya Palmiers ve şeklinden dolayı Elephant Ears (Fil Kulakları) isimleri de veriliyor.  Son derece kolay ve az malzeme gerektiren bir tarif. Kremalı milföy tatlısından sonra, şekerin milföy hamuruna çok yakıştığını da biliyoruz zaten. Burada sade bir tarif verilmiş, ama siz tarçın rulolarında olduğu gibi, hamurun üzerine tarçınlı bir harç hazırlayabilirsiniz. Hatta benim gibi zeytinsever biriyseniz, milföylerin arasına zeytin ezmesi sürüp, tuzlu bir kuru pasta hazırlayabilirsiniz.
Ben milföy önererek işin kolayına kaçtım; ama daha sert, kurabiye gibi kuru pastalar isterseniz; kendi kurabiye hamurunuzu kullanın. Milföyle yapılanlar çok daha yumuşak olacaktır.
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı toz şeker
Milföy hamurları iyice yumuşadığında, yanyana dizin. Bir merdane yardımıyla, şekildeki gibi birbirlerine yapışmalarını sağlayın. Üzerlerine bolca toz şeker serpin ve merdane ile üzerinden geçin. Toz şekerin tam bir ölçüsü yok aslında, ama bol bol serpmeniz gerekiyor; çünkü kuru pastaya tek tat veren şey toz şeker.
Eğer milföy hamurlarının arasında boşluklar oluşursa, elinizle birleştirebilirsiniz.
Ardından, hamurun her iki ucundan başlayarak, eşit bir şekilde sıkı sıkı sararak ortaya kadar gelin.  Bir folyoya sararak veya kapalı bir kap içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Rulo halindeki hamuru buzdolabından çıkartın. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız bir tepsiye, ince ince dilimleyerek dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece frında, 10-15 dakika kadar (renkleri hafif kızarıncaya dek) pişirin.
Yukarıdaki malzemelerle hazırlanan kuru pastalarda toplam 1500 kkal bulunuyor. 100 gr toz şekerde yaklaşık 400 kkal bulunmakta ve 1 su bardağı tozşeker yaklaşık 185 gram gelmekte. 1 adet hazır milföy hamuru ise 50 gr gelmekte ve yaklaşık 190 kkal. 20 tane kuru pasta çıktığı düşünülürse,
1 adet kolay kuru pastanın kalori değeri: 75 kkal

0 yorum: