Pratik Milföy Tatlısı tarifi

12 Ağustos 2010 Perşembe


Özellikle Beyaz Fırın‘ın yazın yaptığı çilekli milföy pastalar, en sevdiğim tatlılar sıralamasında ilk 5′te yer alıyor. Onun kadar başarılı olmasa da, benzer bir lezzeti evde de yakalayabiliriz. Üstelik ilk aşamada başarısızlığa uğramış gibi gözüken milföylerin, biraz makyajla nasıl normale döndürülebileceğini de görmüş olacaksınız:) Krema olarak, daha önce tarifini verdiğim annemin kremasını kullandım.
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru
- 1 muz
Krema için malzemeler:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
Milföy karelerini, çapraz şekilde keserek, yağlı bir kağıt üzerine dizin. Üstlerinin rengi hafif değişinceye kadar pişirin. Ben 200 derecede pişirmeye çalıştım, ama maalesef çok fazla kabarmadılar. Resimde gözüktüklerinden daha iyi durumdalardı, yanık bir tarafları yoktu. Ama siz yine de dikkatli olun, bir anda yanıverirler.
Pişen milföy hamurları biraz soğuyunca, ortadan ikiye kesin. Benimkiler çok kabarmadığından anca ikiye kesilebildiler. Eğer kabarsalardı 3′e bile ayırabilirdik. Yukarıdaki malzemelerle  hazırladığınız kremayı, milföylerin içine doldurun. Üzerine muz dilimleri dizebilirsiniz. Diğer katla, üzerini kapatın. İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, ikram edebilirsiniz.
Tavsiye: Aynı gün yenmesi gereken bir tatlı. Bekleyince kıtırlığı gidiyor ve içinde krema bulunan bir böreğe dönüyor. O haliyle de çok fena sayılmaz, ama tabii tazesi gibi değil.
1 adet üçgen milföy tatlısının yaklaşık kalori değeri: 180 kkal

0 yorum: