Yoğurtlu Mantar tarifi

12 Ağustos 2010 Perşembe


Malzemeler:
- 350 gr gram mantar
- Yarım limon suyu
- 4 yemek kaşığı light yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yıkanan mantarları, yarım limon suyu sıkılmış suda haşlayın ve ardından iyice süzün. Sarımsakları tuz ile dövün, ardından yoğurdun içine ekleyin. Son olarak mantarları sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak, mezenizi servis edebilirsiniz. Üzerini bir sap maydonoz veya dereotu ile mutlaka süsleyin.
Tavsiye: Yoğurt yerine süzme yoğurt da kullanabilirsiniz. Süzme yoğurt zaten yağlı olduğundan, kullandığınız yağ miktarını azaltmanız tavsiye olunur.
Yukarıdaki malzemelerle yapılan mantar salatasını 3 porsiyon olarak düşünürsek,
1 porsiyon mantar salatasının toplam kalori değeri: 210 kkal

0 yorum: